top of page

„QS Lasers“ – kompaktiškų kieto kūno lazerių gamintojas

„QS Lasers“ yra kompaktiškų, trumpos trukmės ir didelės energijos diodais kaupinamų kieto kūno lazerių gamintoja. Įkurta 2018 m. įmonė jau yra Lietuvos lazerių asociacijos ir Europos fotonikos pramonės konsorciumo (European Photonics Industry Consorcium – EPIC) narė. Nuo 2023 m. tapo ir Optica asociacijos nare.


Nuo pat veiklos pradžios „UAB QS Lasers“ veikla apima lazerių ir lazerinių sistemų kūrimą, gamybą bei pardavimą. Ypatingas dėmesys skiriamas sritims, kuriose taikomos didelės impulso energijos ir santykinai žemo pasikartojimo dažnių lazerių technologijos (medicinos įrangos gamyboje, mokslinių tyrimų veikloje, aplinkos užterštumo matavimuose ir kitose srityse). Pagrindinė įmonės veikla orientuojasi į serijinę gamybą, tačiau naujus iššūkius taip pat generuoja ir nestandartinės klientų užklausos bei pageidavimai.


Sparčiai augantys įmonės pardavimai –  padvigubinami kiekvienais metais lyginant su praėjusiais metais pastaruosius trejus metus – skatina daug dėmesio skirti darbui prie naujų lazerių kūrimo ir komandos plėtros. Didelė įmonės resursų dalis skiriama įmonės ir komandos tobulinimui bei komfortiškos ir produktyvios atmosferos palaikymui.


Pirmiausia reiktų pabrėžti, kad reikalavimai potencialiems darbuotojams labai priklauso nuo pozicijos, jei darbinant į vienas labai kreipiamas dėmesys į tai, kokią patirtį, kvalifikacijas jau yra sukaupęs darbuotojas, tai kitose pozicijose svarbiau yra pats kandidato būdas ir noras prisijungti prie mūsų komandos. Tačiau, nepriklausomai nuo pozicijos, įmonė visada atkreipia dėmesį į kandidatus, kurie nori tobulėti, plėsti kompetencijas, patirtį ir gauti žinias. „QS Lasers“, kaip jaunai ir sparčiai augančiai įmonei, labai svarbu, kad kandidatai būtų entuziastingi, kupini noro augti ir nebijantys iššūkių.


Įgyvendinant projektus ir formuojant įmonės procesus nuolatos atsiranda naujų pozicijų, kurioms įmonė ieško komandos narių. Į vienas pozicijas stengiasi ir gali užauginti jau esamus darbuotojus: turi darbuotojų, kurie pradėję dirbti prie serijinės gamybos lazerių įgijo reikiamas kompetencijas ir šiai dienai specializuojasi lazerių išdirbime (R&D) ar vienetinių lazerių gamyboje, dalyvauja produkcijos kokybės užtikrinimo procesuose, tačiau dažnai komandą papildo ir naujais kolegomis. Šiai dienai įmonę plečia tiek gamyboje, tiek ir administracijoje. Įmonė kviečia prisijungti bei išsamiau susipažinti su galimomis pozicijomis ir darbo specifika studentus, išbandyti savo jėgas atliekant praktiką įvairiose pozicijose. Taip studentai turi galimybę iš arčiau susipažinti su darbo pobūdžiu, įsivertinti savo jėgas ir tai, ar juos domina toks darbas.


Vienas iš įmonės išskirtinumų - entuziastingas ir draugiškas kolektyvas, kurį sudaro ir jau ilgametę patirtį fotonikos srityje turintys darbuotojai ir dar visai naujai šią sritį atradę kolegos. Ilgametę patirtį turintys specialistai noriai perduoda savo sukauptas žinias jauniems entuziastingiems darbuotojams. Nauji produktai, naujos idėjos ir projektai yra įmonės variklis, todėl darbuotojai drasiai gali išbandyti save įvairiose pozicijose. Dar vienas „QS Lasers“  išskirtumas, - tai geras ryšys ir bendravimas tarp visų padalinių, kylančiu idėjų, klausimų, minčių bei pasiūlymų diskutavimas ir sprendimas čia ir dabar. Įmonė stengiasi palaikyti draugišką kolektyvą visais lygmenimis, kad darbuotojai drąsiai galėtų reikšti savo mintis, išsakyti pastebėjimus ir tie pastebėjimai nebūtų pamirštami, o į juos atsižvelgta. Daug dėmesio skiriama komunikacijai įmonės viduje.

bottom of page