top of page

„Finansų konsultanto karjera Allianz Lietuva: galimybės priklauso nuo jūsų“

Neretas universitetą baigęs žmogus nori darbo, kuriame turėtų kuo daugiau laisvės valdyti savo darbo laiką, uždarbį bei galimybes kopti karjeros laiptais. „Allianz Lietuva“ Vilniaus II pardavimų skyriaus vadovas Eimantas Sladkevičius sako, jog būtent tokias karjeros galimybes „Allianz Lietuva“ įmonėje gali turėti kiekvienas finansų konsultantas, o šios profesijos privalumų yra dar daugiau.

- Trumpai pristatykite įmonę, kurioje dirbate

- Jau daugiau nei penkerius metus dirbu įmonėje „Allianz Lietuva gyvybės draudimas UAB.“ Tai viena didžiausių draudimo rinkos lyderių pasaulyje – „Allianz“ grupės, veikiančios daugiau nei 70 šalių ir vienijančios per 150 tūkst. darbuotojų, aptarnaujančios 126 mln. klientų – dalis. Tikėtina, jog iki pernai metų mūsų įmonę esate girdėję „Aviva Lietuva“ pavadinimu.

Lietuvoje savo klientams siūlome investicinio gyvybės draudimo, taupymo ir investavimo, pensijų kaupimo paslaugas. Mūsų paslaugas platina patyrę, profesionalūs asmeniniai finansų konsultantai, jų „Allianz Lietuva“ skyriuose ir biuruose visoje šalyje veikia beveik 400.

- Papasakokite, kuo svarbus finansų konsultanto darbas?

- Paslaugų platinimas per finansų konsultantų tinklą – vienas mūsų įmonės išskirtinumų. Finansų konsultantas yra pagrindinis, gyvas kontaktas su klientu ir pirmasis kliento kontaktas nutikus nelaimei, ligai, ištikus netekčiai, nusprendus kaupti kapitalą ateičiai ar taupyti pensijai. Mūsų finansų konsultantai klientui gali pasiūlyti tiek asmeninio dėmesio ir laiko, kiek reikia.

Finansų konsultanto pagrindinė užduotis išgirsti kliento poreikius ir pagal juos pasiūlyti geriausiai jam tinkančią finansinę paslaugą, supažindinti su asmeninių finansų valdymo subtilybėmis, taip pat kelti finansinį raštingumą. Užmezgęs tvarų ryšį su klientu, „Allianz Lietuva“ finansų konsultantas tampa jo atrama, kuomet reikia pasitarti dėl saugios finansinės ateities arba koreguoti paslaugas pagal pakitusius kliento gyvenimo poreikius.

Finansų konsultanto profesija yra viena tų, kurios bus reikalingos ir aktualios visais laikais tiek, kiek žmonėms reikės taupyti, apsaugoti savo gyvenimą nuo galimų rizikų (traumų, ligų), užsitikrinti saugią finansinę ateitį. Juk demografiniai rodikliai prastėja, vadinasi, kiekvienas turėsime pasirūpinti savo finansine ateitimi patys, o tam reikia žinių, kurių turime ne visi. Finansų konsultantas visuomet bus tas žmogus, kuris turės naujausias žinias, kuris galės žmonėms padėti pasiruošti ir ateitį, pensiją pasitikti be finansinių iššūkių arba juos minimalizuoti pasitelkiant vakarietišką vienos didžiausių draudimo rinkos lyderių pasaulyje – „Allianz“ grupės praktiką.

- Kas laukia žmogaus, norinčio tapti finansų konsultantu?

- Pirmiausia, atrankos etape, žinoma, pokalbis su vadovu. Tuomet mūsų finansų konsultantai turi išsamius įžanginius mokymus apie mūsų įmonės teikiamas paslaugas. Mokymus sudaro tiek teorinė, tiek praktinė dalys. Mūsų finansų konsultantai mokosi ir nuolat gilina žinias gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo paslaugų ir jų pardavimo, bendravimo su klientais bei jų profesionalaus aptarnavimo, taupymo ir investavimo, finansų valdymo, pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos, pardavimų psichologijos ir kituose mokymuose. Finansų konsultantai taip pat nuolat atnaujina ir gilina savo žinias apie finansų rinkas, pajamų apmokestinimą bei visus finansų konsultantų veiklą reglamentuojančius teisės aktus, kurių laikomės itin griežtai ir atsakingai.

Finansų konsultantai „Allianz Lietuva“ gauna kone asmeninį mentorių, kuris padeda jiems augti šiame karjeros kelyje – grupės vadovą. Jis jus lydės nuo pirmos dienos ir išmokys taikyti mokymuose įgytas žinias. Mums svarbu specialistą tiek palaikyti pačioje karjeros kelio pradžioje, tiek ir bet kurio metu vėliau.

Na, o jei būsite atkaklus, darbštus – ateityje galite tapti tiek vyriausiuoju finansų konsultantu, tiek ir patarėju, finansų ekspertu ar instruktoriumi. Finansų konsultanto karjeros takelis suteikia daug galimybių būti įvertintais už įdėtas pastangas ir profesionalumą.

- Kokie didžiausi „Allianz Lietuva“ finansų konsultantų profesijos privalumai?

- Pirmiausia, darbo vietos lankstumas. Jūsų klientas gali būti visur, ir jūsų darbo vieta juda su juo. Taip pat ir darbo grafikas, tai reiškia, jog darbo laikas priklauso nuo jūsų. „Allianz“ turime visas galimybes derinti darbą su šiuolaikiniu gyvenimo užimtumu, asmeniniu gyvenimu ar studijomis. Sudarome sąlygas finansų konsultanto veikla užsiimti tiek brandaus, tiek jauno amžiaus žmonėms, įsilieti į darbo rinką auginantiems vaikus ar gyvenantiems atokiose vietovėse.

Darbo užmokestis – neturintis lubų. Šis faktorius tiesiogiai priklauso nuo finansų konsultanto veiksmų. Tai reiškia, suma, kurią galite užsidirbti, priklauso tik nuo jūsų. Kiek savo širdies, pastangų įdėsite, tokį rezultatą ir gausite.

- Ko turėtų imtis žmonės, norėdami tapti „Allianz Lietuva“ finansų konsultantu? Kokios asmeninės savybės reikalingos finansų sektoriuje?

- Atsakant į pirmąjį klausimą – tai norintis bendradarbiauti su „Allianz Lietuva“ turėtų su mumis susisiekti, užpildyti paraišką www.allianz.lt puslapio karjeros finansų konsultantams skiltyje ir, tikėkimės, netrukus pasimatysime pokalbyje.

O kalbant apie tai, ko tikimės iš kandidato – na, būtų privalumas, jei sektumėte Lietuvos ir pasaulio ekonominę situaciją. Tačiau svarbiausia – jūsų noras padėti žmonėms, patarti, mokėjimas bendrauti, empatija ir gebėjimas įsiklausyti į kliento poreikius, organizuotumas ir savarankiškumas. Jums bus lengviau įsilieti į „Allianz“ gretas, jei esate komunikabilus, drąsus, žingeidus, norintis mokytis, tobulėti ir augti. Mums itin svarbus jūsų noras būti geroje komandoje, siekti rezultato.

bottom of page