top of page

„Alter Domus“ – investicinių fondų administravimo kompanija

„Alter Domus“ teikia investicinių fondų administravimo bei kitas paslaugas klientams investuojantiems į alternatyvų turtą. Dirbame su fondais, įmonėmis ir privačiais klientais. Savo kelionę pradėjome Liuksemburge 2003 metais ir dėka mūsų ambicingų specialistų bei naudojamų pažangių technologijų tapome viena lyderiaujančių kompanijų savo srityje, su daugiau kaip 5100 darbuotojų visame pasaulyje. Prieš trejus metus Vilnius tapo trečiuoju svarbiu regioniniu operacijų centru Europoje kartu su Birkirkara (Malta) ir Korku (Airija). Šiandien Vilniaus biure jau dirba 280 specialistų ir čia planuojame kryptingai augti toliau. Geriausias to įrodymas – 30 atvirų pozicijų fondų apskaitos ir buhalterijos, teisės, atitikties operacijų bei IT specialistams. Pasak Alter Domus atstovų, jų keliami lūkesčiai kandidatams gana paprasti. Didesnis dėmesys atrankų metu yra skiriamas kandidatų motyvacijai, norui tobulėti ir mokytis, o ne techniniams gebėjimams bei specifinėms žinioms. Kandidatams į jaunųjų specialistų pozicijas dažnai pakanka bazinių techninių žinių, o visą kitą jie sužino ir išmoksta jau darbuodamiesi įmonėje.


2023 m. Lietuvoje taip pat pirmą kartą startavo Alter Domus praktikos programa, kuri kviečia studentus pritaikyti savo turimas teorines žinias praktikoje ir taip įgyti vertingos darbo patirties. Šiuo metu įmonėje stažuojasi net 12 studentų. Dauguma praktiką atliekančių studentų jau yra pareiškę norą darbuotis įmonėje ir praktikai pasibaigus.


Alternatyvus jos požiūris į administracinio darbo kultūrą atsispindi ne tik pavadinime, bet ir vidinėje įmonės kultūroje. Kuriame įtraukiančią talentų bendruomenę, kur kiekvienas gali jaustis saugus būdamas savimi. Talentų produktyvumas bei kompetencijos čia nuolat stiprinamos skiriant išskirtinį dėmesį nuolatiniam jų tobulėjimui nuo jauniausių specialistų iki patyrusių ekspertų bei vadovų. Tuo rūpinasi vidinė Alter Domus Akademija.


Aukščiausią darbuotojų mokymo paramos ir tobulinimo lygį patvirtina 2022 m. suteiktas ACCA (sertifikuotų buhalterių asociacijos) pripažinimas.


„Mes tikime, kad esame kitokie. Tikime laisve nuspręsti, kokiu pažangiausiu finansų specialistu nori tapti mūsų darbuotojai. Tapome ACCA sertifikuotu darbdaviu praėjus vos daugiau nei metams po „Alter Domus“ veiklos Lietuvoje pradžios. ACCA nariai gali pasinaudoti procesais, skirtais stiprinti savo praktinio darbo patirtį. Tai žingsnis į priekį, dedant pastangas pritraukti talentingiausius specialistus“.


Darbuotojų patogumas bei emocinė sveikata mums yra labai svarbūs. Tai paskatino skirti daug dėmesio naujojo biuro Vilniuje, įsikūrusio „Business Stadium North“ verslo centre, jaukumui. Čia visiškai neseniai atsidarė papildomos patalpos su išskirtine poilsio erdve, biblioteka, žaidimų kambariu, bei moderni mokymosi bei renginių erdvė. Hibridinis darbo iš namų ir iš biuro modelis mūsų darbuotojams yra įprastas, o atėję į biurą kelis kartus per savaitę gali džiaugtis keturkojų draugų kompanija.

bottom of page